21 ago 2009, 13:21

Морска приказка 

  Poesía
568 0 9

Беден рибар губи мрежа в морето
Случват се често такива неща
Със заем я купи с ръка на сърцето
След улова да си плати

обеща

Морето обаче си мислеше друго
Отдавна флиртуваше с тази луна
Която уж беше в него но чудо
Бе по нависоко от всяка

вълна


А в мрежата пее самата надежда
Да кротнеш копнеж и да сбъднеш мечта
Морето рибарска надежда поглежда
И взе я да хване луната

в нощта

Луната заплака и тя го желае
Красивото синьо дълбоко море
От крадени сънища стълби чертае
но как да се слеят вода

и небе

Пак пробва морето Пак малко не стигна
Не е било писано точно сега
Останал без мрежа рибарят премигна
Цигара запали и махна

с ръка

Дори и да бие сърцето тревожно
в душата му истина чиста остана
Да бъде макар и до смърт невъзможно
щом можеш обичай

Друго няма.

© Бисер Бойчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??