Кога си слязъл на брега, моряко,
и в цели дни, и вèчерите яко
прегръщаш тайната любов безгрижен?
Живота си живееш непрестижен...
Сега престоят на брега ти свършва
и цялата любов ти се прекършва.
Сбогуваш се, приятелю, със нея
и с болката, останала на кея.
Едно сърце с очите те изпраща
и мъката за гърлото го хваща.
То знае: няма да те види вече
и споменът остава надалече...
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Благодаря, Силвия! Радвам се, че харесвате и на оценките ,разбира се!
Желая ви хубав творчески ден!