Изпращам Ви на гарата в Бургас!
Отива си с Вас и радостта.
Оставам пак един самотник аз
с кораба, морето и брега.
Видях как детските ръце
към мене се протягат,
да можеха да скъсат
завързаната във възел болка
на моето сърце
в този януарски ден навъсен.
През стъклото - тъжните очи
до полуда взираха се в мене,
целувките и горещите сълзи
ме топлиха в това студено време.
Изпращам Ви на гарата в Бургас!
И с толкова надежди и мечти,
моряшко сбогом казвам Ви тогаз,
че РАЗДЯЛАТА - боли, боли, боли!
м.Януари,1998 г.
М/К "Люлин"
10 000 т.
© Цветан ЦВЕТКОВ Todos los derechos reservados