7.11.2017 г., 21:59 ч.

Моряшко изпращане 

  Поезия » Друга
554 0 2

      Изпращам Ви на гарата в Бургас!

      Отива си с Вас и радостта.

      Оставам пак един самотник аз

      с кораба, морето и брега.

 

      Видях как детските ръце

      към мене се протягат,

      да можеха да скъсат

      завързаната във възел болка

      на моето сърце

      в този януарски ден навъсен.

 

      През стъклото - тъжните очи

      до полуда взираха се в мене,

      целувките и горещите сълзи

      ме топлиха в това студено време.

  

      Изпращам Ви на гарата в Бургас!

      И с толкова надежди и мечти,

      моряшко сбогом казвам Ви тогаз,

      че РАЗДЯЛАТА - боли, боли, боли!

 

      м.Януари,1998 г.

      М/К "Люлин"

      10 000 т.

      

   

© Цветан ЦВЕТКОВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??