Аз, вперил в теб щастливото око,
не си отмествам погледа встрани,
от страх, че в този мигновен живот,
дошла при мен, ще отлетиш...
И вдишвам половини въздух,
(да чувам пулса на сърцето си.)
За малко втриса ме замръзване,
при мисълта, че търся те с ръце...
А после някак се опомням
и този хаос ме подрежда.
Прииждат чувствата съдбовни
и в мене връща се надеждата.
Отдавна имах я за зла убѝйца,
но мене Господ ме прокле със вяра,
как с нож в гърба и... само вилица,
да сърбам нечия попара.
И в миговете на любовен глад,
за обич, дето да лекува болест,
аз хищно дебнех кръговратът,
да нареди, че ти да си ми о̀рис...
©тихопат.
Данаил Антонов
09.02.2024
© Данаил Антонов Todos los derechos reservados