25 sept 2013, 16:39

Моят Рай 

  Poesía » Filosófica
739 0 4

 

Моят Рай

 

„Ако раят не е в тебе самия, то ти никога не ще влезеш в него” - Силезиус

 

 

Моят Рай е без сълзи и въздишки.

 Съзерцавам го  с  нови очи.

Като глухарче  с пухкави нишки,

 скита из него радостта и ечи.

 

Моят Рай е извор на любовта,

чистата мисъл  по върховете.

Реки от мед и мляко в кръвта

и духът - благоуханно  цвете.

 

Голи са несекващите  емоции.

Дайте ми  думи - да ги облека,

подарете ми анотации,

наместо смокинови листа.

 

Нека да са Адам и Ева,

отсъствуващата икона от Рая.

Той е ту празничен, ту делничен,

губи се, изчезва ,но накрая

пак го откривам и пристъпям

 към него с очи на пророк.

За да открия, че съм вечния Бог.

 

 

 

 

© Диана Кънева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??