19 ene 2017, 17:55

Моята борба 

  Poesía » Filosófica, Civil
728 2 7

Копнея, жадувам света, в който няма

ни скръб, нито смърт, нито грях!

Деца да се раждат не с мъка тогава,

а с радостен вик и със смях!

 

Копнея, жадувам да видя Човека

пречистен от зло и лъжа:

сърцето му – извор на обич велика,

прекрасен, величествен, свят!

 

Копнея, жадувам света да е с Бога

в хармония пълна безкрай!

Светът ми такъв да направя не мога…

Но аз ще се боря докрай!

 

10.06.2001

© Александър Ценов Todos los derechos reservados

„Да живееш, значи да се бориш

– робът за свобода, свободния за съвършенство“

Яне Сандански

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??