Моята България
Аз живея в една
наистина малка страна,
но в нея има места
по-красиви от всичко на света!
Аз израснах в сърцето
на една безкрайна планина
и моето сърце е взето
от омая на родопската гора!
И до днес, когато се връщам
на любимите зелени поляни,
детските спомени прегръщам
и очите ми са пак засмяни!
Истинското природно величие
усетих в най-високата ни планина.
Нима можеш да си безразличен
към безкрайната рилска красота?
Когато се качиш на Мусала
и огледаш своята страна,
от гордост можеш да въздъхнеш
и болките си лесно да разпръснеш.
Има обаче място,
което със свойта красота,
ме кара да го обичам
истински, с цялата си душа!
Пирин!
Пирин е там, където
сякаш достигаш небето.
Пирин е там, където
безмълвно е дори и сърцето!
Аз живея в една
наистина голяма страна,
огромна е тя със това,
че има цялата красота на света!
© Владимир Todos los derechos reservados