5.03.2009 г., 15:01 ч.

Моята България 

  Поезия » Пейзажна
549 0 2

Моята България

 

Аз живея в една

наистина малка страна,

но в нея има места

по-красиви от всичко на света!

 

 

 

Аз израснах в сърцето

на една безкрайна планина

и моето сърце е взето

от омая на родопската гора!

 

И до днес, когато се връщам

на любимите зелени поляни,

детските спомени прегръщам

и очите ми са пак засмяни!

 

 

 

Истинското природно величие

усетих в най-високата ни планина.

Нима можеш да си безразличен

към безкрайната рилска красота?

 

Когато се качиш на Мусала

и огледаш своята страна,

от гордост можеш да въздъхнеш

и болките си лесно да разпръснеш.

 

 

 

Има обаче място,

което със свойта красота,

ме кара да го обичам

истински, с цялата си душа!

 

Пирин!

 

Пирин е там, където

сякаш достигаш небето.

Пирин е там, където

безмълвно е дори и сърцето!

 

 

Аз живея в една

наистина голяма страна,

огромна е тя със това,

че има цялата красота на света!

© Владимир Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ама как ще пречи? За родолюбието няма възраст! Примери в нашия народ има много, но за съжаление все са от миналото...
  • Поздрави! Хубаво е, че младостта не пречи на родолюбието! Красива е нашата родина. Добре дошъл! Успех!
Предложения
: ??:??