4 ene 2023, 22:28

Моята чудна мечта 

  Poesía
500 4 18

В скрина с вещи прастари,

потънали отдавна в забрава,

открих вълшебна кутийка,         

реликва от моята баба.

 

Пружинката щом я навия,

танцува върху розов сатен

грациозна, малка балерина.

(Май много прилича на мен!)

 

Музика и танц се преплитат

и пораждат чудна мечта,

която като птица полита

с пъстри и нежни крила.

 

Мечтая на световна сцена,

почитатели да ме аплодират.

С много труд, съм убедена,

ще бъда талантлива прима.

 

Без публика обаче, не може!

За играчките и кукли любими

два реда столчета сложих,

пък ложата запазих за Мими.

 

Пристъпвам на палците ситно.

Смаях публиката със шпагат!

Мигом залата притихна,

щом скокнах до тавана чак!

 

Премиерата започва! Ето

танцът владея изкусно!

Арабеска, сложни пируети!

Балетът е велико изкуство!

 

Още днес поставям началото

с розовите ми балетни пантофки.

Лебед съм в пачката, бялата.

Откривам с балет от Чайковски!

 

© Даниела Виткова Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

За сцената мечтая »

3 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??