19 sept 2008, 6:55

Моята истина за живота 

  Poesía » Filosófica
650 0 2

Мъдря днес един въпрос.
Житейската си истина желая да открия.
Откъде в живота ще ми дойде коз,
та да бъда аз щастлива,

да не се налага някой ден да се пропивам?
Парите да приема ли за господар,
вечен блян да бъдат ли за мене?
Аз реших, не ще ми бъдат цар,
не мога туй щастие фалшиво да
  приема.
Майка, татко, сестричката ми мила,

семейството, приятелите мои -
ето, за тях си струва да живея.
Дори, когато трябва, ще прилагам бой,
за хора, които аз обичам, за тях света ще
  разпилея.
Винаги със жар истински ще се раздавам,
един живот е даден, с жар ще го живея.
И няма никога без битка аз да се предам,
ще стискам зъби и през сълзи ще се смея.
Ще бъда истинска, добра,
мила, винаги сърдечна.
И никога не ще си позволя
на чуждото щастие да преча.
Ще се трудя усърдно и знам,

че един ден, щом се обърна назад,

ще грейнат лицата на хората,
те ще се усмихнат на мен.
 
 
 
 
 

© Антоанета Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Така е! Колкото и утрудно да ни е - само с добро !! Успехи занапред приятен бал
  • Прекрасна е твоята истина, Тони!
    Помни я и съхрани до края на живота си!
    Прегръдка, мило момиче!
Propuestas
: ??:??