Рим
ти който си на земята
здраво стъпил
на седемте си хълма
предлагаш
чартърни полети
до седмото небе
нарисувано
по куполите
на катедралите
но само за малцина
умело избягващи
танцуващите погледи
на джебчиите
с тела
в които има повече мрамор
отколкото ти
Рим
си успял да погълнеш
© Мария Василева Todos los derechos reservados