10 jul 2011, 13:10

Муза 

  Poesía » Filosófica
464 0 0

Спокойно влезе, тихо седна,

изпълни стаята с тишина.

Ти, моя муза ненагледна,

затвори отвън омразата в света!

 

Не е ли малко късно - чак сега да идваш?

Аз вече съм пораснал, леко побелял.

Не бързай ти да си отиваш –

седни да пием по коняк с топъл чай.

 

Защо ме гледаш тъжно, изпитателно?

Нима не те търсих и на двадесет, и на тридесет.

Съжалявам много! Искаш обяснение изчерпателно.

О’кей. Има време, аз не бързам, вече съм на четиридесет.

 

Моля те, не ме оставяй само аз да говоря.

Наздраве! Усмихни се – стопи малко тъмнината.

Нека само да те гледам – не съм готов да споря.

Ела моля те отново – да изгониш самотата.

© Евгени Генчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??