Усмихната е сутринта
от изгрева на слънчевия ден!
Усмихната е сутринта
от трели в музикален плен!
Ту чува се синигер класен
извил високо нежен глас,
ту чува се петелът гласен
надул гърди в зеления райграс!
Ето, тракащ клюн се чува
от щастие в близкото дере
и жаба гърлото надува
любовна песен си плете!
Усмихната е сутринта
през пролетния хубав ден,
усмихната е сутринта
събуждайки се от сън блажен!
А някъде се чува тътен,
кънти дебел метален глас,
моторът на косачът сръчен
танцувайки в тревата валс!
И тази песен в симбиоза
усмихва ни на сутринта
поддържайки ни в хипноза,
пулсирайки под знака на звука!
© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados