29 мая 2021 г., 10:17

Музикални трели 

  Поэзия
273 0 0

Усмихната е сутринта
от изгрева на слънчевия ден!
Усмихната е сутринта
от трели в музикален плен!

 

Ту чува се синигер класен
извил високо нежен глас,
ту чува се петелът гласен
надул гърди в зеления райграс! 

 

Ето, тракащ клюн се чува
от щастие в близкото дере 
и жаба гърлото надува
любовна песен си плете! 

 

Усмихната е сутринта
през пролетния хубав ден, 
усмихната е сутринта
събуждайки се от сън блажен! 

 

А някъде се чува тътен, 
кънти дебел метален глас, 
моторът на косачът сръчен
танцувайки в тревата валс! 

 

И тази песен в симбиоза
усмихва ни на сутринта
поддържайки ни в хипноза, 
пулсирайки под знака на звука! 


 

© Кремена Арменчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??