"Който трупа знание, трупа тъга." –
туй са мислили древните за мъдростта.
Да си умен, значи да си зрял,
да имаш опит, много да си видял.
Мъдрият вижда туй, що другите не могат
и даден му е дар от Бога
той да е духовен водач на народа.
Умни хора трябва да ни ръководят.
Затова, уви, много ме е срам,
че вместо политиката да е храм
на мъдростта и елитът да е свестен,
управлява ни човек с изцепките си известен.
© Георги Todos los derechos reservados