25 dic 2022, 13:31

Мъжеството 

  Poesía » Otra
392 0 1

То у нас рядко се среща,

толкова ни е силата явно!

Затворили сме се вкъщи,

забравихме всичко славно!

 

Бъркаме страха си с разум,

Бог с пирони в ръце е бил,

помага на който дух е показал,

с мъжество Той ни е спасил!

 

Цивилизацията мъжа в нас е затрила,

при най-малка трудност се предаваме,

смятаме за луд който проявява сила,

даже родината почнахме да разпродаваме!

 

Няма лошо да слезем на земята,

животът ни наистина е само един,

но само мъж може да води тълпата,

само с безстрашие можем да победим!

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Цивилизацията дали го е затрила
    Или то просто се е изродило?
Propuestas
: ??:??