11 abr 2012, 10:22

Мъжете ми... жените ти... 

  Poesía » De amor
2291 3 25

 

-----

 

Мъжете ми... в угаснали сияния,
възпяват болка с плачещи китари.
Потъват във самотно упование,
разбрали, че за теб часът удари.
Жените ти... описват в тъжни стихове
несбъднати копнежи на сърцето,
и нашите безумства в нощи тихи
огласят със неистови фалцети.

Мъжете ми... преливат мъдри думи
във веруюто свое - да ме имат.
Но никой не застава помежду ни -
изгаря се от моя огнен климат.
Жените ти... проклинат ни бездарно
и страдат от завърнали се клетви,
открили, че със опити коварни
не стига се високото на летвата.

Мъжете ми... не спират да ме гонят
по пръснати съзвездия в небето,
но знаят, че "Обичам те" проронила,
събирам топлината от ръцете ти.
Жените ти... погубени от мразене,
забиват нокти в нощните павета,
безсънни гледат дланите си празни.


А аз заспивам... с пълнота в сърцето...

 

-----

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??