21 feb 2011, 23:50

Мъжът Дон Жуан 

  Poesía » Otra
1029 1 14

Той винаги е транзитен –

от едно място на друго,

от жена на жена.

Неуморим... ненаситен,

недоволен да живее

по веднъж на деня.

 

Обича да бъде обичан,

артистично играе играта -

готов е да я напусне,

да захапе другата жертва,

да продължи победния ход.

Бяга от рутината.

 

Той винаги е неразгадаем -

шокиращ костюм е душата му.

Играе двойствена роля –

в едната прави любов,

а в другата наблюдава

публиката дали ръкопляска.

 

Но когато остане самотен,

като дух във бутилка,

дълго плува изгубен

в океана на самотата.

И едва тогава търси жената,

готова тапата да изтръгне.

С две чисти ръце...

 

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??