6 oct 2010, 17:13

Мълчаливо 

  Poesía » Del paisaje
1618 0 28

Хубава възраст – октомври.
Ни любопитство, ни страх.
Искаш ли да си говорим
не с думи, а със листа?

Какво, че ще бъдеш някъде,
дето - не знам къде?
Аз ще говоря на вятъра,
той ще го казва на теб.

Навън когато излезеш
и видиш окапали думи,
за теб те ще бъдат поезия,
а пък за другите – шума.

Жълто-кафява фантазия!
Цяла сутрин се чудя:
колко неща сме си казали,
а пък не сме се чули.
...
Хубава възраст, боляна.
Няма за казване, няма.

А пък за слушане има.

 

Дълго в дългата зима
аз ще ти бъда мълчател,
ти ще ми бъдеш слушател
.

© Райчо Русев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??