7 jul 2011, 21:39

Мълчание 

  Poesía » De amor
611 0 4

Мълчим... но чувствата говорят.

Прозират от завесите на стаята,

прегръщат ни усмихнати и спорят,

запомнили копнежа и омаята.

 

Напомнят ни - за босите ни нощи,

в които с теб отпивахме от лятото,

за тръпките, за първите ни срещи,

в които преоткривахме най-святото...

 

Напомнят ни за тихите ни улици,

измити от дъжда и нежно сгушени,

за хилядите изживяни страници,

прочетени от времето заслушано...

 

... във ритъма на нежната ни песен,

с която преминавахме годините

и в звуците на приказната есен,

родени от душата на картините...

 

Мълчим... а спомените, като капчици,

избягали от от взора на пазачите,

търкулват се по невидими бръчици

и сгушени заспиват - под клепачите...

© Чавдар Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??