19 mar 2015, 18:25

Мъртвите планини край Техеран 

  Poesía » Del paisaje
283 0 1

Мъртвите планини край Техеран

Балканите се живи рани...
На поста си едва   стоят...
Аз виждам гордите "Балкани",
със бръснати глави да бдят...

Защо ли са оплешивяли!?
Навярно лошите ръце,
на злите хора са ги  спряли...
Оставени  са без сърце...

За мене те са вече мъртви...
Грознят ги острите  скали!
И да ги гледам много пъти -
не виждам храсти и трева...

Дано това у нас не дойде!
Пустинята не е живот!
О, разум здрав дано се найде,
че Злато  да не дават плод...
  19.11.2012София

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Казвам бръснати,защото освен голи камъни,няма и една тревичка!За мен това бе ужесяващо!
Propuestas
: ??:??