23 dic 2008, 0:16

Мъртъв сняг 

  Poesía
865 0 10

На Коледа се случват не само чудеса...

За някои е ден за ново начало...

 

Обичам да гледам побелелия бряг

и да слушам звънливият глас на момичета,

но мразя да чистя мъртвия сняг

и мечтая да падат от небето кокичета.

 

По калните улици на нашия град,

се сипят обречени малки снежинки.

Асфалтът ги лапа - умиращ от глад,

нехаещ за снежните бели пъртинки.

 

А в кишата двама със тебе вървим,

за грешките стари простили.

След лятото страстно,изложба редим,

от безизразни зимни картини.

 

Не искам да вярвам, че още вали.

Но знам - ще затрупа семейния праг.

Все пак си жена, а след всички жени,

остава единствено мъртвият сняг!

© Леонид Стоянов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??