НА 50-60 ГОДИНИ
Любов на 50-60 години.
Ще ни направи ли тя по-силни?
Ще ни даде ли Всевишният време
да се обичаме, преди да умреме?
Не сме я срещнали на младини...
Нима тя няма да ни прероди,
да ни направи здрави, нови,
дори за подвизи да сме готови?
Не може ли и под косите побелели
да усетим мислите си полудели?
Сърцата да забият в чуден ритъм,
не може ли? Кого ли да попитам?
Набраздените лица да са щастливи:
макар и стари, влюбените са красиви.
Ръцете ни потръпват от вълнение -
за възрастта това е напрежение.
Припламва искра на голяма надежда,
която бе угаснала във нас по-прежде.
Разговорите са много лаконични.
В замяна - мислите ни - динамични.
Защо ни дава Бог любов сега?
Да развълнува старата душа...
До вчера сме били самотни, болни,
а днеска сме щастливи и доволни.
Любов на 50-60 години -
на никого тя да не се размине.
За някои е дошла, когато им приляга,
но да е влюбен на всеки се полага.
© Нели Todos los derechos reservados