17 mar 2015, 10:50

На брега 

  Poesía » De amor
450 0 6

Хоризонтът се обагри в червено.

Лумна огън. Избухна пожар.

Появи се слънцето. Новородено.

И любовта си, ни даде във дар.

 

Вълните, като огнени пламъци,

гаснеха, щом целунат брега.

Заливаха детските, пясъчни замъци,

със солената морска вода.

 

Заливаха нашите стъпки,

като с гума, изтриваща спомени.

От хладния бриз ни полазваха тръпки,

по телата горещи, напълно разголени.

 

Гларус, клюн потопи във водата.

Хвана рибка. После още една.

Литна. Лениво размаха крилата.

Крясък нададе и отлетя.

 

Без уговорки, на пясъка легнахме.

А той, хладен, се затопли под нас.

И нежния ритъм на вълните последвахме.

В унисон с техния, вечен романс.

© Ник Желев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??