11 may 2013, 11:02  

На чаша райски ром 

  Poesía » Otra
433 0 7

По пътищата на живота

вървя със погледа напред.

Изкачвам своята Голгота

и нося кръста си отпред.

 

Във дните радостни и тъжни

разпъвам мислите на длан.

И в пътищата си окръжни

вървя със план или без план.

 

И тъй, пътека до пътека,

след себе си оставям път.

Подпирам се, но не на щека,

а сам на божия си прът.

 

И в стъпка, в крачка - все нататък

стопявам часове и дни.

Изграждам моста за оттатък,

където няма съдбини.

 

И с кръста моста ще премина,

и там ще бъде моят дом.

Ще чакам пак да сме двамина

на чашка топъл райски ром.

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??