17 jun 2008, 6:41

На един лицемер 

  Poesía » Filosófica
733 0 6




 

                                                                     на един лицемер

 

 

                                           И когато тялото изстива

                                           си даваш сметка,

                                           че нищо не си бил.

                                           Нищо от Нещото...

                                           Че не си дал онзи данък,

                                           който си дължал,

                                           че не си  бил ти,

                                           че не си...

                                           Просто - не си.

                                           И когато изстинеш,

                                           казват хората: „Даде!”

                                           А какво? -

                                           Нищо от Нищото.

                                           Просто

                                           сякаш не си живял.

                                           И наистина -

                                           живял ли си?

 

© Илзе Енчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??