17.06.2008 г., 6:41 ч.

На един лицемер 

  Поезия » Философска
732 0 6




 

                                                                     на един лицемер

 

 

                                           И когато тялото изстива

                                           си даваш сметка,

                                           че нищо не си бил.

                                           Нищо от Нещото...

                                           Че не си дал онзи данък,

                                           който си дължал,

                                           че не си  бил ти,

                                           че не си...

                                           Просто - не си.

                                           И когато изстинеш,

                                           казват хората: „Даде!”

                                           А какво? -

                                           Нищо от Нищото.

                                           Просто

                                           сякаш не си живял.

                                           И наистина -

                                           живял ли си?

 

© Илзе Енчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??