Суетата -
красива и горда,
е със теб и в най-тежкия ден.
И когато се смееш доволно,
и когато заплачеш смутен.
Тя е пищна и винаги цветна,
приказлива, крещяща и дива.
Не приема молби и съвети,
не приема, че не е красива!
Само нощем, когато заспиваш,
ти събличаш ненужния блясък.
Ако можеше сам да се видиш,
без да хвърля в очите ти пясък
суетата.
Красива и горда
триумфира пред целия свят.
А пък ти се усмихваш доволно,
на илюзии смешни богат.
Но без нея си просто човече
(ако трябва да бъдем честни),
в простота и във тленност облечено.
Кратък миг в необятната вечност...
© Ив Todos los derechos reservados