17 jul 2011, 21:30

На градус 

  Poesía » De humor
1342 0 27

 

На всички праведници и грешници – Честити „Горещници“!

 

На градус

 

Днес небето горещо е... връшник!

С хора пълен пече се света.

Над коричката хрупкава, кръшно

се извива на струи смеха.

 

*

Нажежил се ефира трепери,

климатика на Господ бръмчи.

Той затръшнал е райските двери,

не приема и сродни души.

 

Мойта муза е истински дявол!

И макар, че фантазии обичам.

Тя отсече - За нищо не ставаш!

и показа се мъжко момиче.

 

Женен съм! А кой е омъжен -

щом издържа ме мойта жена?!

Не е лошо.... и ако съм тъжен,

е защото не знам докога.

 

За разтуха си взехме другар,

чака той до вратата на стража.

Щом прегърнати тръгнем от бар,

за късмет ни прелива паважа.

 

Не откъсва очи за момент -

и не иска за нищо да спорим.

Сътворихме дори прецедент -

без да лаем, за обич говорим!

 

Душиш чашката моя – уви.

Хитър Шаро – разбра, че не пия!

...

Ала вас ще почерпя... със стих -

той е моята „блага ракия“!

 

© Борис Борисов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??