Снощи - в наш’та махала,
на пазара край реката
стана кървава кавга;
две моми не се разбраха,
как да поделят юнак
с бял байряк повел хорото.
На главата със калпак!
С китка здравец зад ухото!
Двете… лъскави моми
се ругаеха взаимно.
С много грознички псувни
се обиждаха интимно!
Стигна се дори до бой
с нокти, лакти и крошета!
В миг дойде линейка с вой
и един екип ченгета!
И купонът бързо спря.
Глоба - заплати младежа,
и на двете женоря
секна всякаква надежда.
Бърза помощ пък заши
на момите всяка рана.
И хорото продължи
с две ченгета за охрана.
На пазара се изви
между вносните череши.
С лекарките до зори,
и със местните келеши.
Чак към осем сутринта
двете мацки се разбраха;
Уморени от хорА
без юнака се прибраха!
Юри
Йовев
Април
2023 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados
😀😀😀
Щом - юнака се прибра
с медицинската сестра,
двете лъскави момета
се прибраха с две ченгета!