НА ЖИВИТЕ
Тежък и труден е пътят на живите,
всеки носи кръст на различна съдба.
Малко е вярата във душите ни,
много и силна е завистта.
Как да убием змията у себе си?
Оставете я в ръцете на смъртта.
И търсете дълбоко в недрата,
топлината на милата майка Земя.
Как да забравим омраза и зло,
вечните дяволски чеда.
Как да успеем да посадим тази вяра
в чистите детски сърца.
Тежък и труден е пътят на живите.
Но животът не е само съдба.
Нужни са сила и воля, и жажда,
за нова посока на мисълта.
Има я като даденост
онази забравена доброта.
Има я още с първия писък
на родените същества.
Тя е заложена, но я издигнете,
високо над всички злини.
Там още тлее малкото пламъче
за надежда, обич, любов и мечти.
Неумолимо е времето в мрак,
погледнете го смело в очи.
То ще спре неистовия си бяг
и ще поеме с безброй светлини.
Има простор за мисъл и ум,
далеч от дълга самота.
Прегърнете надеждата с разум
и стъпете здраво на тази Земя.
Не изпускайте този миг на просвета.
Той е неповторим.
Има още шанс за света. Нека го спасим.
Истината е една! САМО С ДОБРОТА!!!
Мария К. Добрева
Март, 1998 г.
Бейрут, Ливан
© Мария Кузманова Todos los derechos reservados