Защо ли ми дават такава задача -
„Мисли позитивно, гледай с надежда!“
От тази задача ще се разплача,
а трябва усмихната да изглеждам.
От съвети премъдри вече ми писна.
От бодрячески лафове съм уморена.
Чувствата не могат да бъдат измисляни –
стават на лозунги – кухи, наперени...
Благодаря ви, мили другарчета!
Знам, че стe с добри намерения,
ала излишна енергия харчите.
Още съм жива, работя, пилея...
Не искам клишета и думи спестени,
за плоски съвети оставам си глуха.
Излишно вървите на пръсти край мене,
фалшивото винаги чука на кухо.
© Цветка Колева Todos los derechos reservados