14.05.2018 г., 20:55 ч.

На кухо 

  Поезия » Философска
607 1 1

 

Защо ли ми дават такава задача - 
„Мисли позитивно, гледай с надежда!“
От тази задача ще се разплача,
а трябва усмихната да изглеждам.


От съвети премъдри вече ми писна.
От бодрячески лафове съм уморена.
Чувствата не могат да бъдат измисляни –
стават на лозунги – кухи, наперени...


Благодаря ви, мили другарчета! 
Знам, че стe с добри намерения, 
ала излишна енергия харчите.
Още съм жива, работя, пилея...

 

Не искам клишета и думи спестени, 

за плоски съвети оставам си глуха.
Излишно вървите на пръсти край мене,

фалшивото винаги чука на кухо.

© Цветка Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??