22 mar 2019, 8:51

На лов за поетеси 

  Poesía » De humor
334 1 5

Накичи се със рими закачливи,

записа се във сайта поетичен,

запуска стихове стандартни, но красиви,

представи се за тайнствен и различен...

 

В началото избягваше контакти

и ловко сглабяше картини-досиета

от снимки, стихове и факти,

изпуснати случайно в нета.

 

Разхвърли мрежите си бавно и полека,

изучи тънкостите и реши, че е готов!

Все пак със мисия бе тук човека -

дошъл бе той на поетичен лов...

 

Избра си няколко красиви поетеси

и почна ловко, като паякообразен,

да ги ласкае, че за него са принцеси,

а сам за принц представи се прекрасен...

 

Една обаче бързо го усети,

отиде при приятел-травестит

да му поиска няколко съвети,

и ето - появи се нова поетеса-хит...

 

Естествено, без много да му чака,

хвърли се нашият напет ловец

към нея/него във атака -

усмихнат, ловкоримест хубавец.

 

А тя, нормално, пред чара му не устоя,

набързо среща те си устроиха

в едно мотелче - "Храм на любовта" -

Едва видяха се... и се усамотиха...

 

      *****

 

Останалото... деликатно ще си замълча,

но интересно бе зад тъмните завеси...

А в сайта никой не пророни и сълза

за липсата на тоз ловец на поетеси...

 

06.02.2016.

 

Георги Каменов

 

Всяка прилика (или разлика) с действителни лица и събития е напълно случайна :0))

© Георги Каменов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Старая се, Елена. Благодаря ти и тук с усмивка )
  • Каквото и да напишеш, правиш го някак леко и непременно с особен финес. Твой патент.
    Поздравления с усмивка!
  • Щом искате, ще има :+))
    Благодаря за усмихнатият коментар, Яна )
  • Разкошно! Искаме още!
  • Ми, какво да ти кажа, Розали - и двете емоционални състояния са подходящи в случая :+))
    Благодаря за включването ;0))
Propuestas
: ??:??