На майката е тъжна участта,
а умора да показва – не приляга;
тя върши сто и две неща сама
и ни едно за по-късно не отлага.
Раздава се. До късчета последни.
Дотолкова, че излинява тя сама.
Не спи във нощите поредни –
нима ни пази от лукавата луна?
А сутрин рано, пиейки кафето,
под клепача бръчките личат.
Но усмивка мила – ето –
през устните си прави път.
Сърцето ù се къса да ни гледа,
когато готвим се да отлетим на юг.
Кога успя децата да отгледа?
Кога решиха да си тръгнат те оттук?
Но ù достига обичта ни вечна,
която е посявала с години в нас.
Любов – пречиста и сърдечна -
и сянка до последния ù час.
© Ая Todos los derechos reservados