2.04.2013 г., 20:35 ч.

На мама 

  Поезия » Друга
832 0 0

На майката е тъжна участта,

а умора да показва – не приляга;

тя върши сто и две неща сама

и ни едно за по-късно не отлага.

 

Раздава се. До късчета последни.

Дотолкова, че излинява тя сама.

Не спи във нощите поредни –

нима ни пази от лукавата луна?

 

А сутрин рано, пиейки кафето,

под клепача бръчките личат.

Но усмивка мила – ето –

през устните си прави път.

 

Сърцето ù се къса да ни гледа,

когато готвим се да отлетим на юг.

Кога успя децата да отгледа?

Кога решиха да си тръгнат те оттук?

 

Но ù достига обичта ни вечна,

която е посявала с години в нас.

Любов – пречиста и сърдечна -

и сянка до последния ù час.

© Ая Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??