Ако можех със букет цветя
да ти се извиня за всички грешки, мамо,
бих събрала всичките цветя в света,
за да получа твойта прошка само.
Ако можех с нещо да ти се отблагодаря
за всички грижи, мила мамо,
щях и пясъка в морето да броя,
за да е щастливо твоето сърце голямо.
Няма на света по-добра
жена, по-хубава от тебе, мамо,
и днес със цвете и с едно благодаря
надявам се да ми простиш отново, мамо!
© Радостина Димитрова Todos los derechos reservados
Откровено, изпълнено с болка!