На мама
Днес идвам да те видя, мамо,
че твоят дом отдавна опустя.
Ограбиха сърцето ти голямо.
Ти всичката си обич разпиля.
Несгоди те притиснаха жестоко.
Убиха в теб последната мечта...
Кажи ми как сърцето ти широко
след толкоз битки оцеля?
Днес идвам да те видя, мамо.
Какво в отплата да ти дам?
Склони глава сега на мойто рамо!
Дано утеха да намериш там!
Янка Манева
© Янка Манева Todos los derechos reservados
Единствено майките знаят цената на всяко "Днес идвам да те видя, мамо!"
Отивайте си по-често!!
Поздрави!