Apr 27, 2014, 12:31 PM

На мама 

  Poetry
414 0 2

         На мама

 

Днес идвам да те видя, мамо,

че твоят дом отдавна опустя.

Ограбиха сърцето ти голямо.

Ти всичката си обич разпиля.

 

Несгоди те притиснаха жестоко.

Убиха в теб последната мечта...

Кажи ми как сърцето ти широко

след толкоз битки оцеля?

 

Днес идвам да те видя, мамо.

Какво в отплата да ти дам?

Склони глава сега на мойто рамо!

Дано утеха да намериш там!

 

                             Янка Манева

© Янка Манева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Въздействащо!
    Единствено майките знаят цената на всяко "Днес идвам да те видя, мамо!"
    Отивайте си по-често!!
    Поздрави!
  • Хубаво посвещение!
    Харесах!
Random works
: ??:??