Под водопада от фалшиви усмивки,
сред полета от лъжливи комплименти,
ще се съхраня ли сред тези лукави страхливки?!
Или като тях ще стана... на моменти.
На моменти: близка с чужди хора,
ту палава или безкрайно “срамежлива”;
изискана с “овцете- хора" в двора;
суетно мълчалива или безмислено бъбрива.
За 3 сребърника предаваща любови.
Занимаваща се с всевъзможни клюки.
Товареща другите със своите тревоги.
И ако е модерно- практикуваща уапо и юки.
Не знам... но все по-често сутрин
събуждам се с горчилка в устата.
И в огледалото съзирам грозните мутри,
като в "Портрета на Дориан Грей"... мен самата.
10.12.09
© Нели Todos los derechos reservados