10.12.2009 г., 19:48 ч.

На моменти... 

  Поезия » Философска
547 0 1

Под водопада от фалшиви  усмивки,

сред полета от лъжливи комплименти,

ще се съхраня ли сред тези лукави страхливки?!

Или като тях ще стана... на моменти.

 

На моменти:  близка с чужди хора,

ту палава или безкрайно “срамежлива”;

изискана  с “овцете- хора" в двора;

суетно мълчалива или безмислено бъбрива.

 

За 3 сребърника  предаваща любови.

Занимаваща се с  всевъзможни клюки.

Товареща другите със своите тревоги.

И ако е модерно-  практикуваща уапо и юки.

 

Не знам... но  все по-често сутрин

събуждам се с горчилка в устата.

И в огледалото съзирам грозните  мутри,

като в "Портрета на Дориан Грей"... мен самата.

 

10.12.09

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Оха ,ма ще взема да прочета всичко написано от теб и това е доста добро-Защоооооооо няма коментари или оценкииииии -"или като тях ще стана на моменти..."Напук не ставай даже на моменти.Съвсем искрено много ме накефи ,все едно е писано за мен.
Предложения
: ??:??