Сега, когато вече си на тоя свят
от листите и пъпките родена,
бъди ми светлина и топъл цвят
от нищо незаменена.
Ти моя малка сладка дъщеря,
с юмручета света си завоювай,
аз нищо друго - смелост ще даря,
а ти сама мечтите си сънувай!
Бъди красива, но със красота
недей се мъчи нещо да постигнеш!
Сама се докосни до мъдростта,
а после докъдето се издигнеш.
Ти моя малка сбъдната борба,
без теб не бих могла да съществувам.
Бъди ми ти опора и съдба,
чрез теб разбирам колко ази струвам.
© Таня Гулериа Todos los derechos reservados