Feb 6, 2024, 8:58 AM

На моята новородена дъщеря 

  Poetry » Other
137 2 2

Сега, когато вече си на тоя свят

от листите и пъпките родена,

бъди ми светлина и топъл цвят

от нищо незаменена.

 

Ти моя малка сладка дъщеря,

с юмручета света си завоювай,

аз нищо друго - смелост ще даря, 

а ти сама мечтите си сънувай!

 

Бъди красива, но със красота

недей се мъчи нещо да постигнеш!

Сама се докосни до мъдростта,

а после докъдето се издигнеш.

 

Ти моя малка сбъдната борба,

без теб не бих могла да съществувам.

Бъди ми ти опора и съдба,

чрез теб разбирам колко ази струвам.

© Таня Гулериа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??