Приятелката една е тя на този свят…
не гледа тя дали си беден или пък богат.
Тя знае, че сърцето ти гори, когато се усмихваш,
а очите ти са пълни със сълзи.
Тя знае, че усмивката ти фалшива,
не можеш нея ти да заблудиш,
макар пред другите да бъдеш жива
тя знае, че сърцето ти от мъка се топи…
Със нея ти споделяш своите мечти,
със нея само можеш да говориш до зори…
Тя никога не би умишлено те наскърбила,
не би ù дало сърцето тази сила…
Тя е втората по важност жена, след майката.
Тя вижда твоите успехи
и с нея си разменяш дрехи.
Със нея заедно лудееш
и песни със измислен текст си пееш…
До тебе е в добро и зло,
споделяте едно легло.
Без причина заедно се смеете
и плачете и си дивеете.
Тя винаги ще бъде с теб добра,
ще бъде твоята сестра,
ще те разбира и обича,
дори понякога да те нарича
със обидни имена, но знай, в света е тя една.
Единствена и незаменима, приятелката твоя най-любима…
© Перо Todos los derechos reservados