Със него кой ще се сравнява тука?...
Бе, к`ъв е тоя Шекспир, пита той!...
Поети, поетеси - на боклука!...
За некадърниците - само бой!...
И недочакал мижави похвали,
сам взема баданарката в ръце,
портрета с умиление си гали
и радва му се с влюбено сърце!...
На себе си е почитател страстен
и плува в захаросани мечти...
Лика си вижда, озарен от щастие,
сред лаврови листенца как блести!...
Че него не признавали го тука,
повярвайте - корем не го боли!...
Уверен е: не сайтчета и бука,
светът за него утре ще гърми!...
© Роберт Todos los derechos reservados
Да му имаш самочувствието само!...