20 ene 2010, 21:50

На прощаване 

  Poesía
773 0 2

На прощаване

 

Мома от бащин дом си тръгва,

кавал засвири в ранно утро,

птица във листата пръхва

и под стряхата се скрива бързо.

Момата, в сватбена премяна,

с бащин дом се тя прощава,

пред нея момък млад застана

и пред хубостта се опиянява.

Здравец от косите се подава,

а под него бяло нежно чело -

момата бавно се прощава

с майчин дом и родно село.

Засвири с меден глас кавалът,

че невеста тя ще става -

своето гнездо да свие.

На момъка ръка подава -

от Бог и него е избрана

и с роден дом се тя прощава.

 

 

Нели Бонева

© Нели Бонева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??