20 feb 2015, 21:06

На раздумка с Обама 

  Poesía » Civil
281 0 2

На раздумка с Обама

 

Българите сме били добри -
казал батинка Обама,
папкаме и слушкаме дори
кога за папкане тук нищо няма.


- Как така бе бат’ Обама,
все на вази нищичко ви няма,
а у нази нищо не остана
хем всеки бачка тука за по двама.

 

- Май си нямате кумир кат мен – Обама!
- Имаме си Бойко – той ни е за двама!
- Ами що ви требе бате Сали
дето в Дупница са го избрали.

 

- Ама ний не сме грешили-
те са се договорили -
тия дето са у парламенто
са сбъркали нещо за моменто.

 

- Досега да бехте ги пребили!
- Ама те са ни картинки, родни, мили!
- Еми папкайте и слушкайте тогава -
Бат’ ви Бойко си ви заслужава.

 

Ами той разправя чул се с Путин,
брата наш голям,
та му рекъл бате Путин
„Бойко ти си най-голям!”

 

- Имате си всичко, българско и родно
него тачите милейте!
Просто ви е много сложно
вий да го преодолейте!

 

Все ни трябва някой „бате” -
Брадърът голям!
Иначе сме като пате -
тук ли, или тук и там!

 

Ренета Първанова

© Ренета Първанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Мерси, Стойне, че и ти се пораздума с Обама, когато станем повече от двама тъй да разбереме приказката на Обама, ще им кажем - тук балъци вече няма!
  • Поздравявам те за оригиналната сатира!
    Лека вечер!
Propuestas
: ??:??