Редуват се в живота нощ и ден, ден и нощ...
Но, не и тук! Тук не се е разденило още!
Макар че слънцето изгрява всеки ден,
все още тъмен е светът около мен.
Срамливо се процеждат лъчи от светлина,
носейки надежда за моята страна.
Да можех да разгоня облаците тъмни,
тогава, вярвам, че и тук ще съмне!
© Маргарита Ангелова Todos los derechos reservados