7 ene 2023, 20:32

На сцената наречена живот 

  Poesía » Otra
590 4 5

Животът не е лесен - нито е песен

по - кални пътеки вървя...

Но в сърцето си пазя - мир и надежда

и онази чисто бяла невинна - черта...

Светът е добър - светът е обичан!

Само гледните точки са малко различни!

С природни ресурси той е изобилен...

И има място - за всички...

И така замечтана вървя сред полята

сред жита и синчец, макове червени,

маргаритки бели и дъхави билки...

Те дар са от Бога - за да има за всички!

 

И така замечтана се взирам в небето

мирно, слънчево, синьо

и гальовно ме гали вятър планински

покрай мен се издигат заснежени върхари!

Живота е лесен - живота е песен!

Щом във мир си с душата

и вселенските закони в себе си пазиш.

Има песни на птици и крила пеперудени

няма нищо, че зимата идва...

И снежинките бели - посипват земята

и е толкова, толкова бяло...

Позлатена реката в извивки познати

пише в летописа с букви златни...

Тук е моята - родна Земя и ухае на здравец!

И всичко тук нашепва легенди

за един древен и славен народ!

И няма нищо, че времената са други,

че времето бърза - всяка стъпка

оставя следа по - пътеките бели...

Виж кокичета в сухи треви -

как закачливо говорят...и това

ще отмине - смела бъди

и светли мисли - разпилявай в без края...

 

И вселени далечни пулсират - искрят

щом в сърцето си пазиш надежда

на тази сцена наречена живот

има място за още мечти, обич и смях!

И на сцената звездна играя в захлас

имам рокля избродирана с чудни звезди

а в косата ми светят далечни галактики

и непознати вълшебни вселени...

И е толкова нежно - галактическият вятър

да развява завесите звездни...

Поувлякох се май - два часът в полунощ е

притихнал е света и сладко, сладко спи...

А аз прегръщам с обич музата вълшебна

на тази вечна сцена - наречена живот...!

 

07.01.2023г

Катя Джамова

© Катя Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Мили приятели, благодаря ви от сърце за топлината, хубавите думи и коментари!
    Пожелавам ви много здраве и много нови творчески успехи! Бъдете благословени!
  • Отново ни зареждаш със светъл оптимизъм, Катя. Той идва в душата ти от звездните пространства и ти ни го предаваш като щафета. Поздравявам те!
  • Винаги ми става толкова приятно като те чета.
    Поздравявам те, Кате!
  • Браво, Катя! Лъчезарен образен стих, всеобхватен! Тече като извор от сърцето и душата ти! Продължавай да твориш такава ведра слънчево-космическа поезия, изпълнена с обич към всичко, което съществува!
  • Да,така е Катя, животът е сцена и ние всички играем своята роля! Стихът ти много ми хареса. Излъчва красота и искреност!
Propuestas
: ??:??